Hírek

A gyökerek: Fekedi Alte Wurst

2017. 06. 07.

Magyarország legjobb szalámija 2018-ban!

A Magyar Gasztronómiai Egyesület által szervezett Nagy Szalámi Teszt 2018 abszolút győztese a 18 tagú zsűri és a Gaullt & Millau szerint a 44 tétel közül.

A „Világevő” Nagy Szalámi Teszt 2018 győztese a téli (jellegű) szalámik között.

Horvátországban arany minősítést kapott az 51. Samoborska Salamijada-n.

Mind megjelenésében, mind fűszerezésében egy rusztikus szalámi verzió a „szalámi sertés” tőkehúsából és szalonnájából. Ismereteink szerint ezzel az ízvilággal érkezhettek a Hesseni Tartomány Fuldai Apátságának területéről a Rajna-menti német telepesek, a „stiffollerek” az óhazából Fekedre. Rusztikus metszési lap jelenik meg a kézzel aprított alapanyagok, s a durvára tört, illetve szemes bors miatt. Paprika nélküli fűszerezés, s a gyarmatokról származó különböző borsok keverekéből az akkortájt meghatározó „németbors” kissé édeskés, illatos karaktere jellemzi.